miercuri, 5 mai 2010

Tragic ...

De curand am citit ceva ca m-a cam lasat cu gura cascata: un "amic" cu principii, sustine sus si tare ca se poate privi seara in oglinda [whatever :-o ]. Puteti citi impresiile lui aici.

Mult noroc "prietene", sper sa ai noroc sa te creada cineva, sau macar sa fie pe aceeasi lungime de unda cu tine.

Penibil este faptul ca tu ca "amic"/"prieten"/ce nume oi mai fi luand tu acolo nu aplici "principiile" astea ale tale si pentru prietenii tai, care dupa cum sustii tu ar trebui sa fie intru totul de acord cu tine atunci cand tu preferi "starea ... de hiperconstienta in care ma agit, urlu, tip, dau cu pumnul in masa(sau in sifonier depinde de caz), fac totul ca sa constientizez si sa schimb si sa ma schimb", noi ca amici ar trbui sa acceptam faptul ca tipi al noi fara motive intemeiate si preferi sa tii partea unor pseudo prieteni, despre care nu stii nimic si te lovesti cu pumnul in piept ca si cum numai tu vezi obiectiv partea "adevarata" din toate intamplarile.

Daca si numai daca acest lucru ar fi adevarat [ceea ce nu este adevarat, dar preferi sa fii exact inversul a ceea ce gandesti si te asemeni tot mai mult cu ceea ce se pare ca dispretuiesti tu - "Cand ajungi sa te minti si pe tine incepi sa crezi minciuna"], atunci jos palaria pentru tine, insa amicii aia adevarati pe care i-ai nesocotit, la care ai tipat fara motiv si carora le-ai inchis usa in nas cu orgoliul tau exacerbat nu se vor intaorce la tine nici daca le vei cere scuze [ingenunchi sa zicem].

Indiferenta este o trasatura de caracter care denota putere psihica din partea celui care o manifesta. Ea poate deveni o arma abila folosita impotriva celor care nu stiu sa isi foloseasca cuvintele decat pentru a jigni pe cei din jurul lor, iar indiferenta celui jignit este o calitate care ar trebui sa fie apreciata de cei din jur. Cel jignit [care a cedat, si deci pentru amorul artei il putem numi si "destept"] a incercat aplanarea unui conflict pornit poate din invidie, din faptul ca cel care jigneste [scuzata-mi fie cacofonia] nu are atentia celor din jur, si pentru a o capata, "ce face?" - incepe si se ia [la propriu] de omul care l-a adus acolo, nu se poate abtine si judeca aspru tot ceea ce face altul, si in ultima instanta ia o supradoza de Hexoralette N [moment penibil, mai ales ca persoana respectiva se da drept o persoana cu mult cumpat si ani multi, ani la care ar fi trebui sa stie mai multe, sa fie o persoana matura], fapt ce denota un caracter slab.

Poate lectia de morala ar trebui sa ti-o tii tu "prietene", seara, preferabil in fata oglizii ... vedem ce iese ...

'Till next time, aveti grija la oglinda folosita, s-ar putea sa arate mai mult decat ceea ce doriti sa vedeti ... ;))

Niciun comentariu: